Minicursussen

Stop de bloeding, red een leven

Maandag 23 april 2018
Maandag 30 april 2018

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom) aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered. Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij, nu dit soort aanslagen steeds vaker voorkomen in West-Europa. De terreurdreiging is, ook in Nederland, onverminderd hoog. De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt.
Elke seconde telt.
Snelle eerste hulp door omstanders of hulpverleners die al ter plaatse zijn, zoals EHBO’ers, bedrijfshulpverlening (BHV), politie, brandweer of marechaussee, kan voorkomen dat mensen doodbloeden. Dat geldt natuurlijk ook voor meer alledaagse verwondingen waarbij levensbedreigend bloedverlies optreedt, bijvoorbeeld bij ongevallen met machines, een val door een glazen deur of ernstige open botbreuken.

Deze mini cursus is bedoeld voor de leden die het leuk vinden om meer informatie te krijgen hoe je met zo weinig mogelijk materiaal het beste resultaat kan krijgen indien je geen verbandkoffer bij de hand hebt. Deze mini cursus is uitermate geschikt voor leden die regelmatig met de MEP meegaan. Aan deze mini cursus zijn waarschijnlijk kosten verbonden. Indien je interesse hebt kun je je opgeven bij Annita van Vliet. Aanmelden kan ook via info@ehbo-demeije-zegveld.nl.  Annita zal vanaf september ook aan kunnen geven wat de kosten zijn voor deze mini cursus.