Evenementen

De EHBO Vereniging De Meije – Zegveld beschikt sinds oktober 2012 over een Mobiele EHBO Post waarbij de AED niet ontbreekt. Heeft u als organisatie van een evenement hulpverleners nodig dan kunt u contact opnemen met Nico Mouris 0172-685536 of mailen naar info@ehbo-demeije-zegveld.nl Ook andere EHBO verenigingen kunnen gebruik maken van de Mobiele EHBO Post. Neem in dat geval ook contact op met Nico Mouris.

De hulpverleners van EHBO Vereniging De Meije –Zegveld hebben de afgelopen jaren assistentie verleend bij (in willekeurige volgorde): De Zegvelderie, de Meijloop, Meije Tentfeest, wedstrijden bij de Polstokvereniging, de Techniekdagen in Woerden,de Najaarsmarkt in Bodegraven, Waterrecreatiedag in Woubrugge en andere tentfeesten in de omgeving.

Foto MEP beschikbaar voor evenementen

Mobiele EHBO Post klaar voor uw evenement!

Waarom de Mobiele EHBO Post

De laatste jaren hebben onze hulpverleners voor de EHBO vereniging heel wat evenementen en tentfeesten gelopen. Wat hun daarbij opviel was dat de EHBO veelal in een hoekje achterin plaats moest nemen, in een open tent of onder een afdakje in de modder, veelal in de regen en vaak veel te koud in de winter. Door de ervaringen kwamen we tot de ontdekking dat er vaak veel te weinig materialen aanwezig waren, denk bijvoorbeeld aan: water om te koelen, AED, brancard, dekens voor onderkoeling etc.

In de winter van 2011/2012 hadden we wederom een tentfeest, de organisatie wilden onze hulpverleners in een tentje in het weiland hebben. De weerberichten waren zeer slecht, 2 graden, veel wind en regen. De dag ervoor heeft onze hulpverlener opgebeld om te zeggen dat ze niet in een tentje gaan staan en verzocht de organisatie een keet met een kachel te regelen. Halsoverkop kregen zij de keet, maar goed ook, want het weer was superslecht die nacht.

Toen is bij onze hulpverlener en het bestuur het idee geboren. Een keet met alles erop en eraan wilden wij voor onze vereniging voor altijd hebben! De keet die we benoemd hebben als De Mobiele EHBO Post is er toen gekomen. Nabij Groningen stond deze prachtige wagen voor ons klaar. Thijs Angenent en Nico Mouris hebben de keet opgehaald en van binnen bewerkt tot de Mobiele EHBO Post.